Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Brand is één van de ergste dingen die u kan overkomen. De impact van een brand in een woning of bedrijf is verschrikkelijk en bovendien is er bij een brand een groot risico op lichamelijk letsel door hitte en rook. Alleen al daarom is het goed om aandacht te besteden aan manieren om branden te voorkomen en bij het uitbreken te beperken. Brandbeveiliging ofwel preventie is vaak levensreddend en wordt ook door de brandweer aanbevolen.

Als u eigenaar bent van een gebouw of er gebruikt van maakt dan bent u verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het gebouw. In Nederland zijn hier regels voor opgesteld. De regels kunnen per gebouw verschillen, afhankelijk van waarvoor het gebouw gebruikt wordt. In een zorginstelling gelden bijvoorbeeld andere regels dan in een kantoor of winkelpand. Wat betreft de brandbeveiliging kan ik, indien gewenst, alles voor u uit handen nemen. Ik kan u hierin adviseren, een ontwerp voor u maken, het systeem aanleggen en het vervolgens voor u onderhouden. Tevens behoren het uitvoeren van de maandelijkse BBI taken tot de mogelijkheden

 
Brandbeveiliging
91381743 587209995207163 796403472026042368 N

Rookmelders per 1 juli 2022 verplicht in ieder woonhuis

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om in elke woning rookmelders te hebben hangen.  Dit was sinds 2003 alleen verplicht voor nieuwbouwhuizen, maar vanwege de nieuwe wetgeving wordt dit per 1 juli 2022 ook voor bestaande woningen verplicht. Op elke woonlaag in de vluchtroute moet minimaal 1 rookmelder geplaatst zijn. Dit alles voor uw eigen veiligheid, zodat u bij een eventuele brand snel gewaarschuwd wordt en u uw huis kunt ‘ontvluchten’. Het veiligste is echter om in elke leefruimte een rookmelder te plaatsen. Deze kunnen vervolgens aan elkaar worden gekoppeld zodat u altijd op tijd wordt gewaarschuwd, ook als de brand in een andere ruimte ontstaat dan waar u op dat moment aanwezig bent.

Ook voor de eventuele schade uitkering van de verzekeringsmaatschappijen zijn de rookmelders van belang. Mocht blijken dat er brand is geweest in uw woning waar u géén rookmelders had, dan zal de verzekering niet of minder uitkeren.

Bent u benieuwd naar hoeveel rookmelders u nodig om uw huis brandveilig te maken?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.