Brand is één van de ergste dingen die u kan overkomen. De impact van een brand in een woning of bedrijf is verschrikkelijk en bovendien is er bij een brand een groot risico op lichamelijk letsel door hitte en rook. Alleen al daarom is het goed om aandacht te besteden aan manieren om branden te voorkomen en bij het uitbreken te beperken. Brand-beveiliging ofwel preventie is vaak levensreddend en wordt ook door de brandweer aanbevolen.

Als u eigenaar bent van een gebouw of er gebruikt van maakt dan bent u verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het gebouw. In Nederland zijn hier landelijke regels voor opgesteld. De regels kunnen per gebouw verschillen, afhankelijk van waarvoor het gebouw gebruikt wordt. In een zorginstelling gelden bijvoorbeeld andere regels dan in een kantoor of winkelpand. Wat betreft de brandbeveiliging kan ik, indien gewenst, alles voor u regelen. Ik kan u hierin adviseren, een ontwerp voor u maken, het systeem aanleggen, het systeem programmeren en het vervolgens voor u onderhouden. Tevens behoren het uitvoeren van de maandelijkse BBI taken tot de mogelijkheden.

Om de kosten van brand beveiliging te bepalen is natuurlijk het aantal te beveiligen ruimtes van belang. Ook de wijze waarop u wilt beveiligen en uw budget spelen een rol. Een goede brandpreventie is natuurlijk altijd zijn geld dubbel en dwars waard. Geen enkel bedrag weegt op tegen het leed en gevaar van een te laat ontdekte brand. Wilt u een professioneel alarmsysteem of heeft u genoeg aan een aantal rookmelders in combinatie met bijvoorbeeld een CO- of poederblusser? Of weet u het eigenlijk niet zo goed en laat u het liever aan een expert over? Het aanvragen van een vrijblijvende offerte kan nooit kwaad.